Υμηττός, Καράβι Κάτω Πίστα

Αναρρίχηση στην Αθήνα, Υμηττός  Καράβι  Κάτω Πεδίο

Το πεδίο βρίσκεται 100 μέτρα χαμηλότερα από την «Πλώρη». Είναι και αυτό αρχαίο λατομείο, όπως συμπεραίνεται από τις λαξευμένες κολώνες στο δεξί πέταλο. Οι κολώνες φέρουν σήμανση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (κ78). Ο βράχος είναι ασβεστολιθικός, καλής ποιότηταςαλλά όχι τόσο συμπαγής σε όλα τα σημεία λόγω ανομοιομορφίας κυρίως στο δεξί πέταλο (δένδρα, βρύα). Το ύψος της πίστας είναι 2-10 μέτρα. Υπάρχουν διαδρομές αρκετά ντελικάτες και δυναμικές.

Το Κόκκινο πεδίο παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον διότι έχει εναλλασσόμενη δυσκολία. Όλα τα περάσματα γίνονται χωρίς σχοινί, εκτός από μερικά πολύ δύσκολα που δοκιμάστηκαν πρώτα με σχοινί λόγω ύψους, όπως τα Α, Β, Ε στα Κόκκινα και το Β στα Μπλε. Υπάρχουν λίγες διαδρομές με σχοινί από πάνω.

Όπως και με την πάνω πίστα («Πλώρη»), δεν έχουν καταγραφεί παλαιότερα αναρριχητικά ιστορικά στοιχεία. Απρίλης 1992. Επισκέπτονται το χώρο ψάχνοντας οι Δημήτρης Τιτόπουλος, Χριστόφορος Κουνιάκης και Paul Bailey, κάνουν μερικά περάσματα και μία διαδρομή στην Κόκκινη πίστα. Οι δύο πρώτοι δοκιμάζουν το Α.

Ιούλιος 1992. Οι Δημήτρης Τιτόπουλος, Νίκος Χατζής ανοίγουν διαδρομές με σχοινί από πάνω, που αργότερα έγιναν περάσματα καθώς καιμερικά περάσματα. Αργότερα οι Δημήτρης Τιτόπουλοι, και Β. Μήτσιου ανοίγουν μερικά περάσματα ακόμα στο αριστερό πέταλο κάνοντας καιτο πέρασμα Β.

1992-93. Οι Χριστόφορος Κουνιάκης, Δημήτρης Τιτόπουλος, Paul Bailey και Νίκος Χατζής επαναλαμβάνουν και προσθέτουν μερικά ακόμα περάσματα στο αριστερό πέταλο, στην Κόκκινη πίστα.

Άυγουστος 1996. Ο Δημήτρης Τιτόπουλος ανοίγει μερικά περά­σματα στην κόκκινη.

Δεκέμβριο 1998. Οι Χριστόφορος Κουνιάκης και Δημήτρης Τι­τόπουλος συμπληρώνουν όλη την Κόκκινη πίστα στο αριστερό πέταλο κάνοντας καιτοπέρασμα Α.

Μάρτιος 1999. Ο Δημήτρης Τιτόπουλος σηματοδοτεί τα υπάρχο­ντα περάσματα στο αριστερό πέταλο με κόκκινο χρώμα.

Μάϊος 2000. Ο ΚώσταςΡούσσος επαναλαμβάνει πολλά από τα περάσματα και ανοίγει το πέρασμα Δ. Ο ίδιος ανοίγει το Ε στα Κόκκινα και το Β στα Μπλε, τον 7/2001.

3-4/2001. Ο Δημήτρης Τιτόπουλος ανοίγει νέα περάσματα στη Μπλε πίστα και τα σηματοδοτεί με μπλε χρώμα. Ταυτόχρονα με τον ΣτέφανοΓιάννου καθαρίζουν και τις δύο πίστες. 5/2001. Ο Τιτόπουλος μαζί με τους Β. Μήτσιο και Δήμητρα Κλα­ουδάτου ανοίγουν στη Μπλε πίστα τις διαδρομές από 1 μέχρι 12 με σχοινί από πάνω.

 

 

Όλες οι διαδρομές είναι Top rope. Το ύψος της πίστας είναι 2-10m.

Climbing Routes Table:

Κάτω Πεδίο Κόκκινη

NumNameGradeDescription
1.5a/5b
2.5c
3.5a
4. 5a/5b

Κάτω Πίστα Μπλέ

NumNameGradeDescription
1.5c
2.5b+
3.5b
4.5b
5.5c+
6.5b
7.5b
8.4b
9.4b
10.6a
11.6a+/6b
12.6a+

Credits: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Τιτόπουλο Δημήτρη που μας επέτρεψε ελεύθερα να αντλήσουμε τις πληροφορίες από το βιβλίο του ¨Αναρρίχηση δίπλα στο σπίτι σας¨

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.